Senaste nytt

Nedan presenteras aktuella nyheter både från nationella och lokala portaler.

2015-08-24

Åtvidabergs kommun väljer iTUX!

Avtalet innebär att befintliga bostäder som idag har fiber och framtida expansion kommer att få tillgång till ett uppgraderat öppet nät med ett brett utbud från de främsta tjänsteleverantörerna inom tv, bredband och telefoni.

- Med iTUX som kommunikationsoperatör kommer vi få ett stabilt och driftsäkert nät som möjliggör hastigheter upp till 1 Gbit/s, säger Mikael Henriksson, Verksamhetschef för samhällsplanering och kommunikation på Åtvidabergs kommun. Vi bygger nu ut fibernätet och detta ligger helt i linje med vår strategi för kommunens infrastruktursetablering. Våra boende i kommunen kommer dessutom få fler tjänsteleverantörer att välja mellan.

iTUX levererar idag öppet bredband i ett flertal kommuner och städer runt om i Sverige, bland annat i Göteborg, Stockholm, Malmö, Kristianstad, Kristinehamn, Falun, Timrå och Burlöv. Som kommunikationsoperatör säkerställer iTUX ett brett utbud av tjänster såsom tv, telefoni och bredband för nätägare eller fastighetsägare så att boende kan välja mellan de olika tjänsteleverantörerna och deras utbud. iTUX ger tjänsteleverantörerna likvärdiga, marknadsmässiga villkor vilket skapar en sund konkurrens till fördel för konsumenten. Idag levererar bland annat Bredbandsbolaget, Bredband2, Canal Digital, Com Hem, Viasat, Bahnhof och Alltele tjänster i nät där iTUX är kommunikationsoperatör.

– iTUX framgångar fortsätter och vi är stolta över det förtroende vi har fått från Åtvidabergs kommun, säger Christer Andersson, VD på iTUX. iTUX strategi är att växa med kvalitet och att alltid erbjuda maximal valfrihet för kunden.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Mikael Henriksson, Verksamhetschef för samhällsplanering och kommunikation på Åtvidabergs
kommun, telefon: 0120-831 90
David Ekelund, Marknadschef, iTUX, telefon: 0733-537 946

Om iTUX

iTUX ger tillsammans med ledande tjänsteleverantörer, hushåll och företag, tillgång till en värld av kommunikation och underhållning. iTUX är en del av Com Hem-koncernen vars aktie är noterad på NASDAQ Stockholm.