Senaste nytt

Nedan presenteras aktuella nyheter både från nationella och lokala portaler.

2015-02-04

Alebyggen tecknar avtal med iTUX som kommunikations­operatör för både det öppna fibernätet samt för kabel-tv.

Alebyggen har efter en omfattande upphandling på nytt valt iTUX som kommunikationsoperatör för det öppna fibernätet och tecknar samtidigt ett nytt avtal för kabel- tv. Avtalet innebär att Alebyggens ca 2000 hyresgäster fortsatt kommer få tillgång till ett öppet nät med ett brett utbud från de allra främsta tjänsteleverantörerna inom tv, bredband och telefoni.

– Vi är mycket nöjda med utfallet av vår upphandling, säger Lars-Ove Hellman, VD på Alebyggen. iTUX har tidigare levererat ett stabilt och driftsäkert nät som vi har varit mycket nöjda med. I och med det nya avtalet kommer iTUX driftsätta ett nytt modernt bredbandsnät med hastigheter upp till 1 Gbit/s. Våra hyresgäster får nu det bästa av två världar. Med iTUX på det öppna nätet och tv-tjänster på koaxnätet får hyresgästerna stor valfrihet med en mångfald av tjänster.

iTUX levererar idag öppet bredband i ett flertal kommuner och städer runt om i Sverige, bland annat i Göteborg, Stockholm, Malmö, Kristianstad, Kristinehamn, Falun och Burlöv. Som kommunikationsoperatör säkerställer iTUX ett brett utbud av tjänster såsom TV, telefoni och bredband för nätägare eller fastighetsägare så att boende kan välja mellan de olika tjänsteleverantörerna och deras utbud. iTUX ger tjänsteleverantörerna likvärdiga, marknadsmässiga villkor vilket skapar en sund konkurrens till fördel för konsumenten. Idag levererar bland annat Bredbandsbolaget, Bredband2, Canal Digital, Com Hem, Viasat, Bahnhof och Alltele tjänster i nät där iTUX är kommunikationsoperatör.

– Vi är såklart både stolta och glada över att få förtroende från Alebyggen att fortsätta vara deras kommunikationsoperatör, säger Christer Andersson, VD på iTUX. iTUX strategi är att växa med kvalitet och att alltid sätta maximal valfrihet för kunden. Det är därför en bekräftelse på vår strategi när en tidigare iTUX kund väljer att teckna avtal med oss på båda infrastrukturerna, koax- och fibernät.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Lars-Ove Hellman, VD, Alebyggen, telefon: 0704-320 820
Mattias Öhman, Försäljnings- och marknadsdirektör, iTUX, telefon: 073-3537922

Om iTUX

iTUX ger tillsammans med ledande tjänsteleverantörer, hushåll och företag, tillgång till en värld av kommunikation och underhållning. iTUX är en del av Com Hem-koncernen vars aktie är noterad på NASDAQ Stockholm.